Allt fler konsumenter vill göra hållbara val, men hur säljer man egentligen mat som både är bra för planeten och lönsam för en organisation? Det blir allt viktigare att alla delar av livsmedelskedjan känner till vikten av hållbarhet. Vi pratar med Lisa Laurell, co-founder på Oh Mungood och kursledare för utbildningen Sälja hållbar mat, om…
As tourism in northern Sweden and the arctic region grows, so does the demand for guides with the right skills. The program Sustainable Arctic Guiding teaches you how to lead guided experiences in Arctic environments – from hikes to northern lights nights – with respect for nature, people, and culture. We spoke with head teacher…
I takt med att turismen i norra Sverige växer behövs fler guider med rätt kompetens. På utbildningen ’Hållbar arktisk guidning’ lär du dig att leda guidade upplevelser i arktisk miljö, från vandringar till norrskensnätter – med respekt för både natur, människor och kultur. Vi pratar med kursansvarig lärare, och den erfarna guiden, Robert Westin. Hur…
Idag står det klart att Almost There beviljats fem nya korta YH-utbildningar med start i Boden under hösten 2025. Utbildningarna fokuserar på områdena kultur, mat och besöksnäring – branscher som spelar en allt viktigare roll för hållbar regional utveckling i norra Sverige. De nya kurserna har godkänts av Myndigheten för yrkeshögskolan och kommer att starta…